ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Θέματα σχετικά με την πολιτική
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12127
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

Ποιοι είμαστε

      Είμαστε σήμερα λίγοι απλοί πολίτες, αλλά ελπίζουμε αύριο να γίνουμε πολλοί. Κοινό στοιχείο που μας ενώνει, είναι η ανησυχία για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο ισχύον σύστημα άσκησης της πολιτικής εξουσίας και η αίσθηση της ανάγκης ότι πρέπει να κάνουμε κάτι και μείς και να μη περιοριζόμαστε μόνο στις διαπιστώσεις των προβλημάτων.
     Δεν είμαστε, ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε, ένα ακόμη κόμμα που θα διεκδικήσει την εξουσία στα πλαίσια του ισχύοντος πολιτικού συστήματος, ούτε επιδιώκουμε την ανατροπή αυτού του συστήματος με τη βία• επιδιώκουμε τη βελτίωση του και το μετασχηματισμό του σε ένα πολίτευμα όπου οι πολίτες δεν θα «έχουν» μόνο, αλλά θα ασκούν ένα ορθολογικό ποσοστό εξουσίας από την εξουσία που σήμερα ασκούν οι κάθε μορφής αντιπρόσωποι μας.
     Σκοπός μας είναι να κάνουμε γνωστές τις ιδέες περί Ψηφιακής Άμεσης Δημοκρατίας σε όσους γίνεται περισσότερους πολίτες.
Τι πιστεύουμε
     Νομίζουμε ότι δεν χρειάζονται περισσότερες διαπιστώσεις για την ύπαρξη κρίσης στο πολιτικό σύστημα της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, αλλά χρειάζεται να βρούμε την πραγματική αιτία της κρίσης και να την ακυρώσουμε κάνοντας τις ικανές και αναγκαίες συνταγματικές και νομοθετικές αλλαγές. Μόνο έτσι θα βγούμε οριστικά από την κρίση.

     Διαβάστε περισσότερα ...

http://www.dd-democracy.gr/default.asp
Στέλιος Ε. Παππάς
Ολύμπιος
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 223
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 12, 2009 1:35 am

Re: Οι επικίνδυνοι μύθοι τών ''αγανακτισμένων''

Δημοσίευση από Ολύμπιος »

Παύλος Αθανασόπουλος, 02/06/2011

Μέσα στο ετερόκλητο, αντιφατικό και αλλοπρόσαλλο κίνημα των «αγανακτισμένων» διακινούνται διάφορα κλισέ που τείνουν να γίνουν κυρίαρχοι μύθοι επικίνδυνοι για την δημοκρατική ομαλότητα.

Ας τους δούμε:

1) Η άμεση δημοκρατία. Για όλα τα προβλήματά μας φταίει το κοινοβούλιο. Θα λυθούν αν το αντικαταστήσουμε με την άμεση δημοκρατία.

Όμως είναι ιστορικά διαπιστωμένο ότι η άμεση δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει σε ολιγάριθμες κοινότητες με σχετικά απλά προβλήματα προς επίλυση.

Είναι αδύνατη στα σύγχρονα κράτη με τον μεγάλο πληθυσμό, την γεωγραφική διασπορά, τα σύνθετα οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, πολιτισμικά θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν, την πολυπλοκότητα των δομών τους, την ένταξή τους σε ένα αλληλοεξαρτώμενο παγκόσμιο σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.metarithmisi.gr/el/readArchi ... extID=1542
Ολύμπιος
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 223
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 12, 2009 1:35 am

Re: Αγανακτισμένοι Γεραγώτες

Δημοσίευση από Ολύμπιος »

      ''Όλοι στο Πάρκο* Παπάδου
την Τετάρτη, 8 Ιουνίου,
στις 7:00΄ το απόγευμα.

Οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΕΡΑΓΩΤΕΣ θα δώσουν δυναμικό ''παρών''!


http://www.piasariko.com/gera/viewtopic.php?f=6&t=794
Απάντηση