Παραχώρηση χρήσης τής ''Αίθουσας Πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης''

Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12117
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Παραχώρηση χρήσης τής ''Αίθουσας Πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης''

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

DSC_3695.jpg
     ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡ1Θ. 7/2014 | Απόφαση Αριθ: 25/ 10-10-2014

     Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάδου - Δήμου Λέσβου

======================================================================

     17/11/2014 | ΑΔΑ: 6ΡΟΔΩΛΦ-Ρ2Ε

======================================================================


     Στον Παπάδο Λέσβου σήμερα, 10 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή κι ώρα 18.00΄, στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας, συνήλθε σε συνεδρίαση το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάδου, ύστερα από πρόσκληση της προέδρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 το Ν. 3852/2010, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1 […]

     4.- Αίτημα Παγγεραγωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου για παραχώρηση χρήσης της αίθουσας πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης .

      ΠΑΡΟΝΤΕΣ ________________________________ ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Πρωτούλη Ζαχαρώ
2. Αλεξάνδρου Δημήτριος
3. Βελισαρίου Ευστράτιος
4. Μπάνης Γεώργιος
5. Βαμβουλής Στυλιανός
     Στη συνεδρίαση παρευρίσκεται ως πρακτικογράφος ο υπάλληλος της Δ. Ε. Γέρας Παναγιώτης Ανδρόνικος,

     4ο θέμα

     Εισήγηση και πρόταση προέδρου
     « Ο Παγγεραγωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, με το αριθ.73/3- 10-2014 έγγραφό του», ζητά την παραχώρηση χρήσης της αίθουσας πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης, για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων του σε εβδομαδιαία βάση, όπως Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο αθλητικές και Δευτέρα, Πέμπτη θεατρική ομάδα.

     Πριν αποφασίσουμε, κρίνω σκόπιμο να σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα της έρευνας που έκανα για τη χρήση του κτηρίου, όπως όφειλα μετά και τις εντολές του Δημάρχου μας για αξιοποίηση των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου. Συγκεκριμένα:

1. Στο παλιό κτήριο ιδιοκτησίας του τ. δήμου Γέρας, έγινε επισκευή και αλλαγή χρήσης από ελαιοτριβείο σε βιβλιοθήκη για να
στεγαστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δ. Δ. Παπάδου Δήμου Γέρας, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της περί τα 2.500 βιβλία και το συγκεκριμένο μέρος θα γίνει πόλος έλξης των παιδιών, αφού βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από το Γυμνάσιο, Ενιαίο Λύκειο και Τ.Ε.Ε. Δήμου Γέρας, όπως αναφέρεται στην έκθεση σκοπιμότητας της Τ.Υ.Δ.Κ. Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που είχε την επιμέλεια της μελέτης και της εκτέλεσης του έργου,
2. Στο κτήριο για άγνωστο λόγο, δεν τοποθετήθηκε ο προβλεπόμενος από τη χρήση του εξοπλισμός λειτουργίας βιβλιοθήκης και η μεταφορά των βιβλίων της τ. Κοινότητας Παπάδου σύμφωνα με τη χρήση του και χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς από κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς της Γέρας για τις εκδηλώσεις τους.
3. Αργότερα, με απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Παπάδου περιόδου 2011-2014, εγκρίθηκε νέα ονοματοδοσία της αίθουσας σε «Αίθουσα Πολιτισμού ‘‘Οδυσσέας Ελύτης’’», χωρίς αλλαγή χρήσης του χώρου.
4. Με την ανάληψη των καθηκόντων μας από 1-9-2014, διαπιστώσαμε την πλήρη αλλαγή χρήσης του κτηρίου της Βιβλιοθήκης από τον Παγγεραγωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο, που μετέτρεψε το χώρο της Αίθουσας Πολιτισμού σε πολύκεντρο ποικίλων-δραστηριοτήτων (θεατρικές παραστάσεις, ΑΕΡΟΒΙC, ρυθμική γυμναστική και LATIN, ΖUΜΒΑ κ.λπ.) και βέβαια την ύπαρξη θεατρικής σκηνής που είναι αυθαίρετη κατασκευή εντός δημοτικού κτηρίου χωρίς την έγκριση της αρμόδιας δημοτικής
Με δεδομένη λοιπόν τη σημερινή κατάσταση χρήσης του χώρου της Αίθουσας Πολιτισμού, τον οποίο ο Παγγεραγωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος χρησιμοποιεί χωρίς απόφαση της δημοτικής αρχής, και επειδή η χρήση δεν μπορεί να συνεχιστεί ανεξέλεγκτη για δράσεις που δεν έχουν σχέση με τα κριτήρια λειτουργίας του, προτείνω:

1. Την επί μέρους αλλαγή χρήσης του κτηρίου της «Αίθουσας Πολιτισμού ‘‘Οδυσσέας Ελύτης’’» και σε χώρο θεατρικών παραστάσεων, εφόσον βέβαια προηγηθεί, με ενέργειές μας, η νομιμοποίηση από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία της αυθαίρετης σκηνής θεάτρου που έχει τοποθετηθεί στην αίθουσα.
2. Την προσωρινή χρήση της Αίθουσας από τον Παγγεραγωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο, μόνο για δράσεις προετοιμασίας του θεατρικού του τμήματος, μέχρις ότου περατωθούν οι διαδικασίες νομιμοποίησης της σκηνής που αναφέρονται παραπάνω,
3. Την απόρριψη του αιτήματος χρήσης του χώρου της Αίθουσας για τις αθλητικές δραστηριότητες του Συλλόγου».

     Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάδου, μετά από διαλογική συζήτηση, αποφασίζει και αποδέχεται ομόφωνα την εισήγηση και τις προτάσεις της προέδρου του και την εξουσιοδοτεί για τις κατά Νόμο ενέργειες για την εφαρμογή της παρούσας.

     Απόφαση Αριθ: 25

      Αφού τελείωσε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, λύεται η συνεδρίαση.

     Η πρόεδρος του Συμβουλίου__________________ Τα μέλη

     Τ.Σ. - Υπογραφή ________________________ Υπογραφές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στέλιος Ε. Παππάς την Δευ Σεπ 11, 2017 12:31 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Στέλιος Ε. Παππάς
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12117
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Re:Ονομασία του Πολύκεντρου Παπάδου σε «ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ»

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

     3η Συνεδρίαση / 1-3-2011

     Θέμα 7ο: Ονομασία του Πολύκεντρου Παπάδου σε «ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ»

http://www.mytilene.gr/wp-content/uploa ... dos_07.pdf

http://www.piasariko.com/gera/viewtopic.php?f=6&t=645
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση