Παράδοση Ασθενοφόρου στην Άντισσα

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12129
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Παράδοση Ασθενοφόρου στην Άντισσα

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

      Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Βορειοδυτικού τμήματος της Λέσβου, που χρονολογείται από το 1995 και αφορούσε στην παράδοση ενός σύγχρονου ασθενοφόρου, ικανοποιήθηκε. Την Πέμπτη 31 Μαρτίου η Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ελπίδα Τσουρή, η οποία συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, το διοικητή του Βοστάνειου Νοσοκομείου, Παύλο Παπαδόπουλο, το Διευθυντή του πολιτικού της γραφείου, Γιώργο Κουνάκα και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, μετέβη στην Άντισσα, όπου και παρέδωσε στο διοικητή του Βοστάνειου, το υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.
      Η κ. Τσουρή αναφερόμενη στη σημερινή παράδοση τόνισε ότι σε περιόδους δύσκολες, όπως η σημερινή, η παράδοση του ασθενοφόρου εμπεριέχει ένα προφανή συμβολισμό, πέρα από την ουσία, ένα συμβολισμό ότι η πολιτεία οι ενεργοί πολίτες, καθώς γνωρίζω ότι αυτή η προσπάθεια στηρίχθηκε και ξεκίνησε από τον εθελοντισμό των κατοίκων της Ερεσού, έχει αποτέλεσμα, Και ρίχνει το βάρος της εκεί που πρέπει να δοθεί, Σ΄ αυτούς που το έχουν ανάγκη. Στα χωριά, στους ανθρώπους, που ζούνε απομονωμένοι και που η πολιτεία τους χρωστά. Είναι απαραίτητο για όλους μας και για όσους θ΄ απολαύσουν αντίστοιχες υπηρεσίες υγείας, αλλά και για εμάς, ώστε να έχουμε τέτοια δείγματα άσκησης της πολιτικής.
      Η Υφυπουργός, νοιώθοντας ιδιαίτερη συγκίνηση, σημείωσε ότι η παράδοση του ασθενοφόρου, είναι από τις στιγμές που πραγματικά όλοι αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και υπερήφανοι, επειδή, η αποστολή μας, η προσπάθειά μας έχει αποτέλεσμα, σ΄ αυτούς που το έχουν ανάγκη. Γνωρίζω ότι η περιοχή έχει πολλά προβλήματα. Ξέρω ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με την παράδοση ενός και μόνο ασθενοφόρου. Θέλω, να σας διαβεβαιώσω ότι ο αγώνας μας είναι διαρκής και η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος.
      Σ΄ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για το ΥΘΥΝΑΛ, τόνισε η κ. Τσουρή, τα ζητήματα υγείας βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα. Από εδώ, από την Άντισσα της Λέσβου, ανακοινώνω, ότι έχει ξεκινήσει μια ομάδα εργασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου ν΄ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τα θέματα υγείας, στα νησιά συνολικά και με τρόπο ολοκληρωμένο.
      Ακόμη η κ. Τσουρή δεν παρέλειψε να δώσει στη δημοσιότητα και την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, για τη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών γιατρών και νοσοκόμων, με συγκεκριμένη και στοχευμένη δράση στα απομακρυσμένα νησιά, τα οποία, όπως σημείωσε, δε διαθέτουν νοσοκομείο και κέντρο υγείας, οι κάτοικοι των οποίων έχουν περισσότερο απ΄ όλα την ανάγκη της εθελοντικής προσφοράς. Είναι κάτι που θ΄ ανακοινωθεί λίαν συντόμως στην πιο ολοκληρωμένη του μορφή
      Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν για την παράδοση του ασθενοφόρου, να ευχηθώ να είναι αχρείαστο στους κατοίκους της περιοχής και να σας διαβεβαιώσω ότι στις προσπάθειες όλων των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας στο χώρο των νησιών μας το ΥΘΥΝΑΛ θα είναι ενεργός συμπαραστάτης, μονίμως και διαρκώς.
=======================================================================================================================
Ένα ασθενοφόρο με ιστορία
Γράφει: Γιακουμή Πέλλη
ΕΜΠΡΟΣ 05/04/2011

     Περισσότερα από 20 χρόνια μετράει η προσπάθεια των κατοίκων της Ερεσού
ν’ αποκτήσουν ασθενοφόρο για την περιοχή τους. Την περασμένη Πέμπτη
η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Ελπίδα Τσουρή,
παρέδωσε στο Κέντρο Υγείας Άντισσας ένα ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο,
κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα. Ταυτόχρονα,
όμως, ανακοίνωσε στοχευμένες δράσεις του Υπουργείου,
με στόχο την κάλυψη των αναγκών υγείας στα νησιά, καθώς και
τη δημιουργία δικτύου εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών,
που θα καλύπτουν τις ανάγκες νησιωτών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

http://www.emprosnet.gr/Current/?Entity ... 1068c48d7c
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στέλιος Ε. Παππάς την Τρί Απρ 05, 2011 11:48 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Στέλιος Ε. Παππάς
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12129
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Re: Δημαρχος και Ασθενοφορο

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

από Dimitris Kephalidis » Παρ Δεκ 18, 2009 1:17 am

Γραφει ο Λινος Κουντουρας τι θάκανε αν ηταν Δημαρχος. Δυστυχως ομως δεν ειναι, γιατι θάχαμε εδω και 5-6 χρονια το πολυποθητο "ετοιμοπολεμο"
Ασθενοφορο κι΄ετσι θάταν περιττο το γραμμα μου της 5ης Γεναρη 2007, στον για 2η φορα φρεσκοεκλεγμενο Δημαρχο και Γιατρο κ. Ζαμτρακη, οπου
μετεφερα εντυπωσεις απο προσφατο ταξιδι μου στη Γερα και τον ικετευα:
" Ακουστηκαν παραπονα για ταλαιπωριες αρρωστων και καθυστερησεις επεμβασεων. Μαρτυριες ζωηρης ανησυχιας και αοριστων φοβων, που προ-
ξενει η τωρινη δ ι χ ω ς ασθενοφορο κατασταση. Διχως δυνατοτητα, σε ωρα αναγκης, ταχυστης προσβασης, εκει που σωζονται ζωες!
Γιάυτο και κανω σημερα, τη φορτικη ισως εκκληση, στο Γιατρο και Δημαρχο: Δωστε στους Γεραγωτες αυτο που τους λειπει! Παρτε το αγχος που
τους βαραινει! Δωστε τους παλι τη σιγουρια!
Προθυμος να βοηθησω οταν νομισετε.
Με απειρη εκτιμηση
Δ.Κ. "

     Αφου δεν ακουσα ουτε ενα κ ι χ απ΄τη Δημαρχια, αφησα να δημοσιευθει στα "Στραβα" του ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ στις 26.3.2007. Πως ηταν δυνατον ενας
Δημαρχος να καταδεχτει ν΄απαντησει σέναν κοινο πολιτη:
Μονο ενας αξιοπρεπης Προεδρος συνηθιζε επι δεκαετια τετοιες πολιτελειες. Ηταν ο Προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας ο κ. Κωσταντινος Στε-
φανοπουλος. Ειχε ομως κι΄αλλες ανηκουστες -καθως ακουσα προσφατα απο αξιωματουχο της Προεδρικης Φρουρας- συνηθειες! Οταν βρισκοταν
στην Αθηνα, περνουσε καθε Δευτερα μεσημερι τη πυλη της εναντι Φρουρας, για να μοιραστει με τα ευζωνακια μας την αχνιστη φασουλαδα.

     Δημητρης Κεφαλιδης - Γερμανια

===============================================================================================================================================

- Στραβά & Ανάποδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 26 Μαρτίου 2007

-Το πρόβλημα της έλλειψης ασθενοφόρου είναι σοβαρό και χρονίζον στο δήμο Γέρας. Όμως υπάρχουν άνθρωποι, που θέλουν να βοηθήσουν.
Ένας μετανάστης από τη Γερμανία, που έλκει την καταγωγή του από τον Παπάδο, ο Δημήτρης Κεφαλίδης, που έφερε το ’86 το πρώτο ασθενοφόρο, σε επιστολή του στο Δήμαρχο και στην μείζονα αντιπολίτευση, προσφέρεται εκ νέου να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυση του θέματος.

Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Θα ήθελα να εστιάσω την προσοχή ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο φλέγον θέμα «ασθενοφόρο», που έμεινε και μένει, δυστυχώς για πολλά χρόνια τώρα, άλυτο.
Προ μηνών, που είχα την ευτυχία να ζήσω πάλι για ένα δεκαήμερο στη Γέρα,
μπόρεσα να διαπιστώσω το μεγάλο πρόβλημα των χωριών μας, από άποψη
οργάνωσης, προγραμματισμού και έργων.
Σ’ ατελείωτες συζητήσεις όμως μ’ ανθρώπους της γενιάς μου, μα και με αμέτρητους νεότερους, «κλωθογύριζε» το θέμα «έλλειψη ασθενοφόρου», και στη συνέχεια το «λάδι και τα μαξούλια». Κι ήταν φυσικό γι’ αυτούς που θυμόταν την ελάχιστη συμβολή μου -δίπλα στους πρωταγωνιστές τον αξέχαστο οραματιστή μιας ενωμένης Γέρας Γιώργο Ταμβακέρα και το γιατρό Θεόφραστο Τσακίρη- για εξεύρεση, αγορά και μεταφορά απ’ τη Γερμανία, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, εξοπλισμένου ασθενοφόρου.
Ακούστηκαν παράπονα για καθυστερήσεις μεταφορών και ταλαιπωρίες άρρωστων. Μαρτυρίες ζωηρής ανησυχίας και αόριστων φόβων, που προξενεί η τωρινή κατάσταση. Δίχως δυνατότητα, σε ώρα ανάγκης, τάχιστης μεταφοράς στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
Γι’ αυτό και κάνω σήμερα, τη φορτική ίσως έκκληση, στο Γιατρό και Δήμαρχο. Δώστε στους Γεραγώτες αυτό που τους λείπει! Πάρτε το άγχος που τους βαραίνει! Δώστε τους τη χαμένη σιγουριά!
Πρόθυμος να βοηθήσω όπου και όπως νομίζετε».
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στέλιος Ε. Παππάς την Τρί Απρ 05, 2011 2:00 am, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Στέλιος Ε. Παππάς
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12129
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Re: Το ασθενοφόρο που … περιμένουμε

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

Η πρόταση τού πρώην Προέδρου τού Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθήνας, γιατρού Δρ. Γρηγόρη Κυριάκου:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     Αναφορικά με το ασθενοφόρο, ήθελα να σας προτείνω να ανατρέξετε σε συνέντευξη του Δημάρχου κου Ζαμτράκη που πήρα εγώ και δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Γέρας (τ. 50, Απρίλιος – Ιούνιος 2003). Στην συνέντευξη τον είχα ρωτήσει τι σκοπεύει να κάνει σχετικά με την κάλυψη της Γέρας με ασθενοφόρο αυτοκίνητο. Μου είπε ότι βάσει νόμου (?) δεν μπορεί ο Δήμος να έχει ασθενοφόρο αυτοκίνητο, ούτε νεκροφόρα. Ίσως να είναι έτσι (για τον νόμο αναφέρομαι που δεν τον κατέχω), όμως εγώ έχω δει πάρα πολλές φορές ασθενοφόρα εδώ στην Αθήνα που γράφουν επάνω τους: Δήμος Τάδε ή Δήμος Δείνα.
     Επιπλέον, όπως θα ξέρετε, ο Δήμος Γέρας είχε –και ακόμα έχει, δύο ασθενοφόρο δωρεές συντοπιτών μας από το εξωτερικό. Αυτά τα αυτοκίνητα χάλασαν, πάλιωσαν, αχρηστεύτηκαν. Θα μπορούσε ο Δήμος να τα αντικαταστήσει με νέα ή ακόμα και να τα επισκευάσει –αν βάσει νόμου δεν μπορούσε να εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας.
     Το πρόβλημα είναι μεγάλο και σοβαρό. Η ...προσπάθεια / πρόταση να σταθμεύει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην διασταύρωση στο Ντίπι, είναι μάλλον (ας μου επιτραπεί) αστεία. Για όλους τους γνωστούς λόγους: απόσταση και άρα ταχύτητα ανταπόκρισης, και κάλυψη αναγκών εθνικής οδού (Μυτιλήνης – Καλλονής) και μη διαθεσιμότητα όλο το 24ωρο.
     Η Γέρα, με 8.000 κατοίκους και άλλους τόσους (και θα έπρεπε τριπλάσιους) επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες, ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες για Άμεση Ιατρική βοήθεια των Δημοτών της, των επισκεπτών της αλλά και των διερχομένων.
     Στη Γέρα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο με οδηγό και εκπαιδευμένο τραυματιοφορέα 24 ώρες το 24ωρο. Το ασθενοφόρο αυτό θα μπορούσε να εξυπηρετεί και ανάγκες μεταφοράς από και προς το Νοσοκομείο Μυτιλήνης ή το Αεροδρόμιο ή το Λιμάνι, ανθρώπων με χρόνια προβλήματα (τετραπληγικοί, παράλυτοι, εγκεφαλικά, υπερήλικες, κατάκοιτοι, κλπ) που χρειάζεται να μεταβούν στο Νοσοκομείο για εξετάσεις, επιτροπές ασφαλιστικών ταμείων, ή και να ταξιδέψουν με το αεροπλάνο ή το καράβι. Αυτό θα πει «φροντίζω για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών».

     Με την ιδιότητά μου του γιατρού που ασχολείται και με την επείγουσα ιατρική, αναλαμβάνω να φροντίσω να οργανώσω με έγκριτους εκπαιδευτές, σεμινάριο εκπαίδευσης τραυματιοφορέων στις Α! Βοήθειες, -ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ. Αναλαμβάνω να κάνω –και μπορώ να το φέρω και θέμα στον Παγγεραγωτικό Σύλλογο, καμπάνια ανεύρεσης πόρων και δωρεών για τον σύγχρονο εξοπλισμό του ασθενοφόρου με ιατρικό εξοπλισμό (απινιδωτή, μόνιτορ πίεσης και καρδιογράφο, ιατρο-φαρμακευτικά υλικά).

     Θα μπει βέβαια άμεσα το θέμα, ποιος και από ποιους πόρους θα πληρώνει τον/τους οδηγούς και τον/τους τραυματιοφορείς. Εδώ, ίσως και άλλοι φορείς μπορούν να βοηθήσουν και να συμμετέχουν: Εκκλησία, Ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού αλλά και ιδιώτες –εταιρείες κλπ). Αν θέλουμε όλα γίνονται. Αν δεν θέλουμε πάντα θα βρίσκουμε δικαιολογίες.

=============================================================================================================================================

ΓΕΡΑ

      Το ασθενοφόρο που … περιμένουμε

      Όπως ήταν φυσικό κι αυτό το τροχαίο πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων. Το δελτίο Τύπου της ΕΛ-ΑΣ έγραφε «Αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος στο δρόμο Πέραμα - Παπάδος προχθές το βράδυ, συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε 24χρονος Αλβανός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο μοτοσικλετιστής κι ο 42χρονος συνεπιβάτης του».
      Αυτά έγραφαν οι τοπικές εφημερίδες στις 2 Ιουνίου κι η υπόθεση ξεχάστηκε από όλους φυσικά, εκτός βέβαια από τους προαναφερθέντες και κυρίως από αυτούς που τραυματίστηκαν με όλες τις συνέπειες …
      Τυχαία βρέθηκα στο 4ο χιλιόμετρο, λίγο μετά το δυσάρεστο γεγονός. Είδα αρκετούς που σταμάτησαν, για να προσφέρουν την όποια βοήθεια μπορούσαν. Αμέσως τους ρώτησα αν ειδοποίησαν γιατρό ή ασθενοφόρο και μου απάντησαν ότι επικοινώνησαν μ’ εκείνο του Πλωμαρίου.
     Ωστόσο δύο συνάνθρωποί μας ήταν πεσμένοι, στην άκρη του δρόμου, για αρκετό χρονικό διάστημα, ουσιαστικά αβοήθητοι κι όλοι ρωτούσαν ανυπόμονα: Κι αν ήταν σοβαρότερα, τι θα γίνονταν;
Είναι αλήθεια, όμως, ότι στις «δύσκολες» ώρες όλα σου φαίνονται ότι αργούν. Γνωστό, άλλωστε, είναι αυτό που είπε ο Αϊνστάιν για τη σχετικότητα του χρόνου.
      Πολλά ήταν τα μελαγχολικά ερωτήματα, που διατυπώνονταν, περιμένοντας την βοήθεια, η οποία, τελικά, ήλθε από τη Μυτιλήνη. Και, δυστυχώς, θα μένουν αναπάντητα, πολύ φοβούμαι και μετά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
      Ένα απ’ αυτά: Γιατί σ’ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα σε δυο Π.Α.Ε. διατίθεται ασθενοφόρο - και πολύ καλά κάνουν - και σε μια περιοχή με 7.000 κατοίκους, αριθμός που διπλασιάζεται σχεδόν τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι ;

      Προγράμματα …

     Ας θυμηθούμε, όμως, τι έγραφε, το 2002, για το θέμα μας και τη λύση που έδινε στο πρόγραμμά της (σελ.5) η απερχόμενη Δημοτική Αρχή:

     «Αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας του Δήμου:
Η περίθαλψη πρέπει να στηριχθεί στη δημιουργία πολυιατρείου με γιατρούς Γενικής Ιατρικής, Βιοχημικό εργαστήριο, Νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Εφημερία ιατρού σε καθημερνή βάση.
Προμήθεια αυτοκινήτου ασθενοφόρου (στάθμευση στη ΓΕΡΑ)».(Τα έντονα γράμματα, δικά μου).

     Το τι από τα παραπάνω, έγινε ή όχι, οι κάτοικοι της Γέρας το γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί το ζουν …

     Προσέξατε, όμως, προεκλογικά, τι έγραφαν, επεξηγηματικά: «Στάθμευση στη ΓΕΡΑ». Ωστόσο, μετεκλογικά, σε δελτίο Τύπου ζητούσαν τη στάθμευση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Ντίπι ( τοπικός Τύπος 16-4-2003). Κι αφού οι αρμόδιοι εκπλήρωσαν το χρέος τους, στη συνείδησή τους και στους συνδημότες τους, με τη δημοσίευση αυτή, θεώρησαν (;) το θέμα … λήξαν!

     Και τα δυο ασθενοφόρα Γέρας

     Τέλος, κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω ότι με πρωτοβουλία του τότε Αγροτικού γιατρού -και συγχωριανού μου- κ. Θεόφραστου Ε. Τσακίρη, με έρανο αγοράστηκε το πρώτο ασθενοφόρο αυτοκίνητο. Αξίζει να σημειώσω και τη σημαντική βοήθεια του καλού φίλου κ. Δημήτρη Π. Κεφαλίδη (από τον Παπάδο). Ο κ. Κεφαλίδης είχε φροντίσει στη Γερμανία για όλες τις λεπτομέρειες της αγοράς του και μάλιστα το έφερε ο ίδιος στον Παπάδο. Τα εγκαίνιά του είχαν γίνει την 1η Ιουνίου 1986.
     Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Μαΐου 2001 ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Στρατή Καραγεωργίου για την αγορά του 2ου Ασθενοφόρου, το οποίο, όμως, δεν έμελλε ποτέ να … προσφέρει τις υπηρεσίες του! Παραμένει έκτοτε, μόνιμα ακινητοποιημένο, στο πάρκιν του Πλακάδου. Και με την ευκαιρία αυτή κρίνω απαραίτητο να ρωτήσω τη Δημοτική Αρχή μας το γιατί …

      Δεν υπάρχει ελπίς !

      Δυστυχώς, δεν υπάρχει ελπίς, φίλοι μου, ένστολοι και μη, που με προτρέψατε να τα γράψω. Και που τα έγραψα, τι έγινε, θα ιδρώσει το αυτί κανενός της εξουσίας, τοπικής και κεντρικής; Σιγά να μην ασχοληθούν με αυτές τις ασήμαντες λεπτομέρειες οι μεγάλοι και τρανοί ηγέτες μας ! Απλά ως υποψήφιοι θα μας παραμυθιάσουν πάλι ότι έχουν λύσεις, «μέσα σε τρεις μήνες»(!), για να πάρουν τις όμορφες ψήφους μας και μετά μην τους … είδατε.
      Κι ας μην ξεχνάμε τον επίκαιρο αφορισμό του σιδερένιου καγκελάριου Ότο φον Μπίσμαρκ : « Τα περισσότερα ( και μεγαλύτερα ) ψέματα λέγονται πριν απ’ τις εκλογές, κατά τον πόλεμο και μετά το κυνήγι».
      Αυτή, δυστυχώς, είναι η σκληρή πραγματικότητα ! Το ασθενοφόρο θα πρέπει υπομονετικά να το περιμένουμε από τη Μυτιλήνη (25 χιλιόμετρα) όσο κι αν αργεί ή μας φαίνεται ότι αργεί … Και μέχρι τότε μπορούμε δυο μόνο πράγματα να κάνουμε: Να ευχόμαστε και να προσευχόμαστε !!!

Στέλιος Ε. Παππάς

-------------------------------------------------------------------------------------------
«ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» 13-6-2006
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ» 14-6-2006
«ΓΕΡΑ» φ.62, ΑΠΡΙΛ.- ΙΟΥΝ.2006
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση