Οικονομικά και ...άλλα

Συζητήσεις Γενικού περιεχομένου
Απάντηση
Δημήτρης Ροτζιώκος
Επισκέπτης
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 15, 2009 7:40 pm

Οικονομικά και ...άλλα

Δημοσίευση από Δημήτρης Ροτζιώκος »

Αν συναντήσεις στο δρόμο σου έναν τυχαίο άνθρωπο και προσπαθήσεις να κάνεις κουβέντα μαζί του για τα τρέχοντα θέματα της οικονομίας, αμέσως θα σου πει κάποια πράγματα που όλοι μας τα θεωρούμε αυτονόητα για μια κυβέρνηση και όμως δεν γίνονται.. Θα μπορούσε αυτός ο τυχαίος άνθρωπος που μπορεί να είναι εργάτης, υπάλληλος στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα, βιοτέχνης ή συνταξιούχος, να σου απαριθμήσει τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να σου δηλώσει ότι ψήφισε αυτό το κόμμα προκειμένου να αναλάβει την εξουσία.
Να μερικά από αυτά που θα σου πει:
Είναι εποχές σήμερα για διαβουλεύσεις; Να διαβουλευτούμε σε τι; Πώς θα …φουντάρουμε πιο αποτελεσματικά;
Περιμένει να συμφωνήσει με τους ταξιτζήδες; Τι να μας πουν; Το ότι βγάζουν 10.000,00 € το χρόνο αλλά μια άδεια ταξί πουλιέται 250.000,00€; Απαράδεκτα πράγματα. Με ποιους να κάνει διαβούλευση; Με τα χαϊδεμένα παιδιά του δημοσίου, τους τελωνειακούς και τους εφοριακούς;
Διαβουλεύσεις γίνονται σε εποχές που μπορούμε να φτιάξουμε κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε. Όταν είσαι ναυαγός δεν έχει την πολυτέλεια της επιλογής του σωστικού μέσου. Αρπάζεις ότι βρεις μπροστά σου και ο σώζων εαυτόν …
Είναι εικόνα ευρωπαϊκής χώρας, να καταλαμβάνουν επί μέρες το Γ.Λ.Κ. 50 διαμαρτυρόμενοι και το επίσημο κράτος μόνο καφέ δεν τους πήγαινε τα πρωινά;
Είναι εικόνα κράτους να κλείνουν διακόσιοι άνθρωποι τον κεντρικότερο δρόμο της Αθήνας και ουδείς από την επίσημη πολιτεία να ασχολείται με το θέμα;
Όλα αυτά δηλαδή γίνονται εν ονόματι της Δημοκρατίας;
Η εντύπωση που έχει περάσει πλέον στο λαό είναι ότι ο καθένας μπορεί να αυθαιρετεί διαπράττοντας αξιόποινες πράξεις, διότι νομίζει ή του είπαν ότι έχει δίκιο.
Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί να ζει κάτω από μια τέτοια «Δημοκρατία».
Όλος ο κόσμος πλέον έχει καταλάβει και έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα των μέτρων. Περπατήστε λοιπόν, κύριοι της Κυβέρνησης πιο γρήγορα. Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει, να τελειώνουμε!
Ας πάρετε, τέλος πάντων, μια κι έξω, ό, τι μέτρα είναι να πάρετε και ό, τι είναι να γίνει ας γίνει. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τους κάθε λογής Παπουτσήδες και Παναγιωτόπουλους να κάνουν μαθήματα για το τι έπρεπε, τι πρέπει και τι δεν πρέπει λες και κατοικούν σε άλλο πλανήτη.
Δεν αντέχουμε άλλο να ακούμε καθημερινά διαψεύσεις, διαφοροποιήσεις, αναμασήματα και το …είπα αλλά δεν το εννοούσα. Μην παίζετε με τη νοημοσύνη μας.
Κι εσείς κ. της αντιπολίτευσης σταματήστε, επιτέλους τις υποδείξεις και τα τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση. Όταν είχατε στα χέρια σας την εξουσία τίποτα δεν εφαρμόσατε από αυτά που σήμερα υποδεικνύετε. Υπάρχει (ακόμη) λίγη μνήμη και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε.
Αν νομίζετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε κάντε το. Είναι η ελάχιστη προσφορά που έχετε να κάνετε προς τον ελληνικό λαό που βλέπει, ακούει και κρίνει. Μην τον υποτιμάτε!
Απάντηση