Το σαραβαλάκι έχει την αξιοπρέπειά του

Συζητήσεις Γενικού περιεχομένου
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12129
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Το σαραβαλάκι έχει την αξιοπρέπειά του

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

Παράσχος Κανλής Τετάρτη 30/12/2009

ΤΟ ΣΑΡΑΒΑΛΑΚΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ
Με αφορμή τις τελευταίες σκηνές απείρου κάλλους με πολίτες που τρέχουν πανικόβλητοι να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας κάνω κάποιες σκέψεις. Σε καμιά περίπτωση, δεν θα έπρεπε μια σοσιαλιστική κυβέρνηση όπως το ΠΑΣΟΚ, να υιοθετήσει τα μέτρα που έφερε η αντιδραστική και καταπιεστική κυβέρνηση της Ν.Δ.. Μέτρα που δείχνουν με τον πιο ανάλγητο τρόπο την έλλειψη ευαισθησίας προς τα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα.
Το επιχείρημα ότι αυτό αποτελεί ένα μέτρο για την προστασία του περιβάλλοντος, θα έλεγα ότι στην παρούσα οικονομική πραγματικότητα δεν πείθει, αφού θα έπρεπε πρώτα να εφαρμοσθούν μέτρα που αφορούν τις βιομηχανίες αλλά και το ίδιο το κράτος και μετά να επεκταθούν στους αδύναμους και ασθενέστερους πολίτες.
Άλλωστε το ότι τα αυτοκίνητα των πολιτών βρίσκονται σε κακή κατάσταση οφείλεται πρώτα από όλα στην κακή κατάσταση των δρόμων. Ενώ ο πολίτης πληρώνει συνέχεια για να υπάρχει ένα άρτιο οδικό σύστημα αυτό βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση και την ευθύνη έχει το κράτος και ειδικότερα οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
Θα μπορούσε η κυβέρνηση να προτείνει και να εφαρμόσει κάποια μέτρα όπως:
1) Να μην επιτρέψει, (αλλά και να προτείνει σε άλλες χώρες) να εισέρχονται προϊόντα από χώρες που δεν πληρούν περιβαλλοντικούς κανόνες, αλλά και δεν δέχονται περιβαλλοντικό έλεγχο (πχ ΗΠΑ και Κίνα και να κλείσει καταστήματα που προέρχονται από τέτοιες χώρες ή να τους επιβάλει πρόστιμα όπως στους κακόμοιρους πολίτες).
2) Να προτείνει την δημιουργία μιας συνομοσπονδίας κρατών π.χ. βαλκανικών με σκοπό την τελειοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενεργείας. Στόχος της προσπάθειας αυτής δεν θα είναι μόνο η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η απαγκίστρωση από την κηδεμονία των ΗΠΑ αλλά και των καρτέλ πετρελαίου.
Ο Λαός δείχνει καρτερικά την υπομονή του και κάθεται στην ουρά προκειμένου να παραδώσει τις πινακίδες από το σαραβαλάκι του, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να παραδώσει την αξιοπρέπειά του ούτε στους νεοφιλελεύθερους αλλά ούτε και στους σοσιαλφιλελεύθερους.
Καλή χρονιά
Κανλής Παράσχος
Πολίτης και Συνδικαλιστής
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση