Δράσεις του Γυμνασίου Γέρας

Συζητήσεις σχετικές με θέματα εκπαίδευσης.
Απάντηση
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: Τετ Μαρ 19, 2014 5:56 pm

Δράσεις του Γυμνασίου Γέρας

Δημοσίευση από ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ »

Οι μαθητές του Γυμνασίου Γέρας μεγαλουργούν
Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, όντας ευαισθητοποιημένοι και αφουγκραζόμενοι τον ανθρώπινο πόνο θέλησαν να συνδράμουν έμπρακτα βοηθώντας συνανθρώπους τους και παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπιάς προς όλους. Έτσι στο τέλος της σχολικής χρονιάς καθώς δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν, ως είθισται, την ολιγοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή τους στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αποφάσισαν και διέθεσαν χρηματικό ποσό, που είχαν συγκεντρώσει από διάφορες δράσεις στο «Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου» προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά παιδάκια που δίνουν τη μάχη τους ενάντια στην ανίατη ασθένεια.
Ο Σύλλογος καρκινοπαθών Λέσβου ιδρύθηκε το 2009 στην Μυτιλήνη Λέσβου, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους καρκινοπαθείς, τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.

Παρακάτω παρατίθεται μια ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Καρκινοπαθών προς τους μαθητές του Γυμνασίου Γέρας:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΘΕΣ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΟΥ ΓΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΗΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ.
ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ!!!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
ΣΩΤΗΡΧΕΛΗ ΡΗΝΟΥΛΑ

Επίσης, προσέφεραν ένα μέρος από τα χρήματα τους στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, «Κιβωτός του Κόσμου» στη Χίο, με τον οποίο το Γυμνάσιο Γέρας έχει ήδη από τα Χριστούγεννα προβεί σε αδελφοποίηση. .


Επιπλέον, ακολουθώντας το παράδειγμα του Χριστού, «ο έχων δύο χιτώνας να δίνει έναν στον συνάνθρωπο του» συγκέντρωσε και πρόσφερε τρόφιμα σε οικογένειες της τοπικής κοινωνίας, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Μάλιστα τις τελευταίες μέρες διέθεσαν ένα ποσό για να αγοράσουν κάδους απορριμμάτων για το σχολείο τους, καθώς και ένα ποσό για την αγορά χρωμάτων με τα οποία οι μαθητές φιλοτέχνησαν τους κάδους.
Οι πρωτοβουλίες αυτές των παιδιών, που εκφράζουν πνεύμα ανιδιοτελούς φιλαλληλίας, είναι άξιες συγχαρητηρίων και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση…
Απάντηση