Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς

Συζητήσεις σχετικές με θέματα εκπαίδευσης.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12094
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

Σχολείο.jpg
Σοφία Μαλαπάσχα (Sofia Malapascha)
5 Φεβρουαρίου 2022


     Γονείς ανίκανοι να διαχειριστούν τα παιδιά τους. Γονείς που με τη συμπεριφορά τους, τις πράξεις και τα λόγια τους δικαιολογούν και ενθαρρύνουν κάθε παραβατική, παρεκκλίνουσα και ανάρμοστη πράξη των παιδιών τους.
     Κακώς νοούμενη αλληλεγγύη μεταξύ των συμμαθητών που προκειμένου να μην γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι και καρφιά συναινούν στην αποδόμηση του προσώπου του δασκάλου. Και τίποτα να μην έχει κάνει ο δάσκαλος θα πουν ότι έκανε για να τον παρουσιάσουν ρατσιστή, οπισθοδρομικό, ανίκανο παιδαγωγό. Και σε αρκετούς από τους δασκάλους πράγματι θα έπρεπε να απαγορευτεί να διδάσκουν στα παιδιά μας.
     Ωστόσο και σε πολλούς μαθητές και τους γονείς τους θα πρέπει να θυμίσουμε τι είναι το σχολείο. Μια μικρογραφία της κοινωνίας είναι με κανόνες, όρια, σεβασμό στους δασκάλους, στους συμμαθητές.
     Αν ο μαθητής ντύθηκε έτσι για να εκφράσει τη διαφορετικότητα του ή το έκανε για να “μπει” στο μάτι του συγκεκριμένου καθηγητή επέλεξε λάθος χώρο και τρόπο.
     Και επικροτώντας τη συμπεριφορά του -η οποία σύμφωνα με ειδήμονες πηγάζει από τις ορμόνες της εφηβείας αλλά και το δικαίωμα να φοράει ό,τι θέλει- τι περιμένουμε ότι θα συμβεί;

     • θα φτάσουμε στο σημείο ο δάσκαλος να αδιαφορεί για οτιδήποτε άλλο εκτός από το αντικείμενο του, προκειμένου να έχει ήσυχο το κεφάλι του και να μη χάσει τη δουλειά του.
     • οι μαθητές ασφαλώς θα αποθρασυνθούν και θα γίνεται του δικαιωματισμού στα σχολεία.
     • το νέο trend μετά “τα μαλλιά δεν έχουν φύλο” είναι “τα ρούχα δεν εχουν φύλο”. Μέχρι να γίνει η κοινωνία α-φυλη έχουμε δρόμο ακόμα, βαστάτε.

     Και έχουμε τέλος ένα υπουργείο παιδείας ανίκανο να προστατέψει τόσο τους καθηγητές όσο και τους μαθητές, αφήνοντας ανεξέλεγκτα τα παιδιά και τους γονείς που ψάχνουν αφορμή να κάνουν την τρίχα τριχιά τρέχοντας από κανάλι σε κανάλι .

     Πριν κάποια χρόνια είχα διαβάσει σε έναν τοίχο ”Ευτυχισμένο σχολείο είναι αυτό που ο δάσκαλος είναι gay και ο μαθητής trans”!!!

     Σχόλια
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση