ΠΕΡΑΜΑ Το αρτεσιανό του λιμανιού

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12130
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

ΠΕΡΑΜΑ Το αρτεσιανό του λιμανιού

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

      Πάρα πολλοί είναι οι Γεραγώτες -κι όχι μόνο- που κατεβαίνουν στο Πέραμα για το αρτεσιανό του λιμανιού. Ωστόσο, τις τελευταίες δέκα μέρες τούς μένει η εκδρομούλα, γιατί η βρύση έχει …αργία. Εύλογες οι διαμαρτυρίες των πολιτών!

      Ας μην περιοριζόμαστε, όμως, στις επικρίσεις μας προς τη Δημοτική Αρχή, αλλά ας στις … επεκτείνουμε και στον ανεύθυνο «δημότη», που άφησε τη βρύση ανοιχτή από τις πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα το μοτέρ της βρύσης να κολλήσει και να καταστραφεί !

      Υπενθυμίζω ότι παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε για να αποκατασταθεί η βλάβη χρειάζονταν μόνο 50 ευρώ (!) και δεν υπήρχαν !!! Το πρόβλημα λύθηκε με τον εθελοντισμό, τουτέστιν με το φιλότιμο των Ελλήνων! Ο κ. Αλέκος Μαύρος πρόσφερε τ’ ανταλλακτικά, ο υδραυλικός, κ. Γιώργος Αποστολίδης, προσωπική εργασία κι άλλοι συνεισέφεραν μικροποσά.

      Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, κ. Κίμωνας Χρυσίδης, στον οποίο απευθύνθηκα μού είπε τα εξής:
«Οι κοινότητες από την 1η Ιανουαρίου 2011 δεν έχουν χρηματοδοτηθεί, κυριολεκτικά, ούτε με 1 ευρώ! Οι παραπονούμενοι θα πρέπει να μας υποδείξουν και τον τρόπο που θα προμηθευτούμε καινούργιο μοτέρ. Όχι μόνο με λόγια, τα οποία λέγονται εύκολα, αλλά δεν γίνονται χρήματα. Και λίγη υπομονή δεν βλάπτει πάντως, αφού οι καιροί είναι στριμωγμένοι άγρια» .
      Το πιο ωραίο είναι το τελευταίο που μας είπε ο κ. Χρυσίδης: « Κι εμείς έχουμε δείξει ευαισθησίες με έργα και όχι μόνο λόγια. Κατά τη χθεσινή (σ.σ. 9 Φεβρουαρίου) συνάντησή μας με τον δήμαρχο κ. Βουνάτσο, παρόντος του κ. Αθανάση, πήραμε την εντολή προμήθειας μοτέρ κατ’ εξαίρεση των διαδικασιών. Αυτά χωρίς λόγια.»
      Δηλαδή, για ένα μοτέρ ασχολήθηκαν: Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος προς δόξαν της αποκέντρωσης !!! Ι Και 2ο μια Τοπική Κοινότητα δεν διαθέτει ούτε ένα ελάχιστο χρηματικό ποσό για ν’ αντιμετωπίσει αμέσως μικροπροβλήματα!
      Τις πταίει ;

[align=center][align=right]Στέλιος Ε. Παππάς[/align][/align]

=================================================================
     Για όσους φίλους μας ζουν μακριά μας:
Στην πολύ ενδιαφέρουσα και συνεχώς ανανεούμενη ιστοσελίδα
του φίλου, Τάσου Σαράφη, μπορείτε να δείτε και τη φωτογραφία της.
http://www.radiokalloni.gr/archives/23812
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση