Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων

Απορίες, συζητήσεις, ανησυχίες και προτάσεις των νέων.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12117
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΗΕLΡ - ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ»

     «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» | 27.10.2017

     Τις αιτίες που οδηγούν στην παρεκκλίνουσα συμπεριφορά ανηλίκων θα φωτίσουν οι διακεκριμένοι ομιλητές της ημερίδας που οργανώνει το Νοέμβριο στη Μυτιλήνη το Σωματείο «Ηelp - Βοήθεια για το παιδί και τον έφηβο», μεταξύ των οποίων η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου και ο καθηγητής εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης.

Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου.jpg
Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου.jpg (10.67 KiB) Προβλήθηκε 4333 φορές
     Ειδικότερα, «Αιτίες και συνέπειες εμπλοκής ανηλίκων στην παρεκκλίνουσα συμπεριφορά. Βιωματικές αφηγήσεις πρώην κρατουμένων. Η εμπειρία της επανένταξης», είναι το θέμα της ημερίδας που οργανώνει το Σωματείο «Ηelp - Βοήθεια για το παιδί και τον έφηβο», το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

     Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης αναφορικά με την εκδήλωση παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς σε παιδιά και νέους, την εμφάνιση ψυχοπαθολογίας ή την χρήση ουσιών και δεδομένου ότι η παραβατικότητα ιδιαίτερα των ανηλίκων συνιστά ζήτημα κοινωνικής παθογένειας, και με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων άμβλυνσης του φαινομένου.
Γ. Πανούσης.jpg
Γ. Πανούσης.jpg (6.29 KiB) Προβλήθηκε 4334 φορές
____________________________________________________________________________________________________

      Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου
και ο καθηγητής εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης μεταξύ των ομιλητών

____________________________________________________________________________________________________

     Η «Ηelp - ΒΟΗΘΕΙΑ για το παιδί και τον έφηβο» από το 2009 συμβάλλει μέσα από την καθημερινή υποστήριξη παιδιών και εφήβων στη σίτιση, ιματισμό, ψυχοκοινωνική ενίσχυση, νομική συμβουλευτική, μαθησιακή ετοιμότητα και ενδυνάμωση των οικογενειών του τόπου μας, στοχεύοντας πρωτίστως στην ανάπτυξη των υγιών δομικών στοιχείων της προσωπικότητας των παιδιών που βίωσαν ή βιώνουν κρίσεις προσωπικές-ενδοοικογενειακές, φτώχεια και ένδεια, παραμέληση, χρόνια ασθένεια και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της μονογονεϊκότητας.

     Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να μιλήσουν: η Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου, Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, ο Ιωάννης Πανούσης, Ομότιμος καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Λεωνίδας Κωτούλας, κοινωνικός λειτουργός στο ειδικό αγροτικό κατάστημα κράτησης νέων Κασσαβετείας. Βιωματική αφήγηση θα κάνει ο Ιωάννης Κοττατής.

     Συντονιστής στην εκδήλωση θα είναι ο Κοινωνικός Λειτουργός Παναγιώτης Τσουκαρέλλης.
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση