Τράπεζες θυσιάζουν παρθένο δάσος στο βωμό του κέρδους

Συζητήσεις σχετικές με το περιβάλλον και την ανακύκλωση.
Απάντηση
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: Τετ Μαρ 19, 2014 5:56 pm

Τράπεζες θυσιάζουν παρθένο δάσος στο βωμό του κέρδους

Δημοσίευση από ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ »

Τράπεζες χώνουν εκατομμύρια για να χτίσουν ένα βρόμικο εργοστάσιο άνθρακα, ακριβώς δίπλα σε ένα παρθένο δάσος, όπου ζουν μερικές απ’ τις τελευταίες τίγρεις της Βεγγάλης. Είναι το χειρότερο παράδειγμα της αποκοπής μας απ’ τη φύση και της παρανοϊκής απληστίας
Το Σάνταρμπανς είναι το μεγαλύτερο δάσος μαγκρόβιων στον κόσμο και από τα λίγα μέρη στη Γη με πάνω από εκατό τίγρεις Βεγγάλης. Έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, επειδή αποτελεί ένα οικοσύστημα με μοναδική βιοποικιλότητα.
Η UNESCO και οι ειδικοί συμφωνούν ότι η κατασκευή του κολοσσιαίου εργοστασίου άνθρακα Rampal ακριβώς δίπλα θα βλάψει σοβαρά και το δάσος μαγκρόβιων και τα ζώα που ζουν εκεί.
Η JPMorgan Chase έχει μια πολιτική που δεν της επιτρέπει να βλάπτει Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ενώ η Deutsche Bank αρνήθηκε στο παρελθόν να χρηματοδοτήσει ένα παρόμοιο έργο που έβαζε σε κίνδυνο τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Η Crédit Agricole έχει υποσχεθεί να μην επενδύσει στο Rampal! Όμως, βοηθάει στο να συγκεντρωθούν τα χρήματα για το θανατηφόρο έργο, παρόλο που γνωρίζει ότι θα είναι περιβαλλοντική καταστροφή.
Απάντηση