Ημερίδες για Ασφαλή Πλοήγηση στο Ιντερνετ.ΜΥΤΙΛΗΝΗ 15-7-2011

Συζητήσεις Γενικού περιεχομένου
Απάντηση
ΜΗΤΣΑΚΟΣ
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: Παρ Δεκ 03, 2010 8:03 pm

Ημερίδες για Ασφαλή Πλοήγηση στο Ιντερνετ.ΜΥΤΙΛΗΝΗ 15-7-2011

Δημοσίευση από ΜΗΤΣΑΚΟΣ »

Ημερίδες για Ασφαλή Πλοήγηση στο Ιντερνετ
Δημοσιευμένο στο : http://blokoteam.blogspot.com
Τρίτη, 12 Ιούλιος 2011

Μ.ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣΓια μια ακόμη φορά ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος υπήρξε καταιγιστικός. Σε ερώτηση συναδέλφου κατά την σημερινή παρουσίαση στο υπουργείο προστασίας του πολίτη του προγράμματος που περιλαμβάνει αρχικά 5 και στη συνέχεια περίπου 80 ημερίδες για παιδιά και γονείς σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο ίντερνετ, είπε ότι τα παιδιά "αντιδρούν πολύ δυναμικά. Έξυπνα. Με προγράμματα, με τηλέφωνο στην Υπηρεσία μας, με φίλους τους.
Για παράδειγμα, ο ψυχολόγος λέει το παιδί να μη βγει έξω με τον άγνωστο που θα γνωρίσει στο διαδίκτυο. Το παιδί όμως άμα το βάλει μέσα στο μυαλό του θα πάει με τον άγνωστο. Εμείς τι λέμε: Πάρε και δυο φίλους σου μαζί, σαν ασφάλεια. Έτσι, είχαμε ένα περιστατικό σε πλατεία κεντρική της Αθήνας όπου κάποιος, ρασοφόρος, πήγε να αποπλανήσει και να πάρει ένα παιδί, το τράβηξε και του το τράβηξαν οι φίλοι του και το πήραν το παιδί, το έσωσαν.
Με λίγα λόγια, το παιδί αντιδρά δυναμικά πλέον. Και ακούει τις εκκλήσεις. Γιατί αυτό το λέμε σε όλες τις ημερίδες".

Δείτε το βίντεο "πιλότο" της επικοινωνιακής καμπάνιας του υπουργείου.



Όσο για το πως θα γίνονται και τί θα περιλαμβάνουν οι ημερίδες, ο κ. Σφακιανάκης είπε "η επικοινωνία αυτή θα γίνει με δυο τρόπους: στο πρώτο σκέλος των Ημερίδων θα αναπτυχθούν πέντε ενότητες από αξιωματικούς ειδικών καθηκόντων, οι οποίοι έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους πάνω στα θέματα αυτά, παράλληλα με εμένα και με ψυχολόγους, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην Ημερίδα και θα ενημερώνουν το κοινό για θέματα εθισμού στο Διαδίκτυο.
Στη συνέχεια, στο δεύτερο σκέλος, το οποίο θα διαρκεί περίπου 35 με 40 λεπτά όπως υπολογίζουμε, θα ερχόμαστε σε επαφή με το κοινό μέσα από ερωτήσεις που θα δεχόμαστε και απαντήσεις που θα δίνουμε. Το τρίτο σκέλος θα είναι και το πιο σημαντικό, και, όπως πιστεύω, θα κάνει τη διαφορά. Στο τρίτο σκέλος, λοιπόν, το κοινό θα έρχεται σε επαφή με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που θα έχουμε μαζί μας.
Με λίγα λόγια, μέσα από την Ημερίδα αυτή θα βγουν κάποια συμπεράσματα και θα γίνει εισαγωγή σε κάποιες έννοιες. Ο απλός πολίτης θα έρθει κοντά σε ένα υπολογιστή με τη βοήθεια ενός αξιωματικού, θα απαντάει στις ερωτήσεις που θα κάνουμε εμείς, θα δίνει τις απαντήσεις του και στη συνέχεια θα παίρνει μια βεβαίωση ότι έχει παρακολουθήσει αυτή την Ημερίδα.
Θα είναι μια διαδραστική επικοινωνία ανάμεσα σε εμάς και στους πολίτες για να μπορέσουν να καταλάβουν τις βασικές έννοιες του Internet, του Διαδικτύου. Επειδή αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας πέφτουν καθημερινά θύματα και γίνεται ένα πάρτι με απάτες –εκτός από τα άλλα ποινικά αδικήματα- δηλαδή κάποιος που διαβάζει κάτι στο Διαδίκτυο, το πιστεύει αμέσως".

http://blokoteam.blogspot.com
Απάντηση